به گزارش خبرنگار مهر، هجدهمین جلسه کارگروه طرح و برنامه ستاد راهبری حفظ قرآن کریم برگزار شد.
این جلسه با حضور رئیس صندوق مشارکت توسعه فرهنگ قرآنی، نمایندگان کمیسیونهای آموزش و تبلیغ و ترویج شورای توسعه فرهنگ قرآنی و نمایندگانی از نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاهها و اتحادیه کشوری مؤسسات و تشکلهای قرآن و عترت برگزار و موضوع نحوه استفاده از سامانه آزمونهای حفظ عمومی برای پایش برنامههای مصوب ستاد راهبری حفظ قرآن کریم مورد بررسی و تصویب قرار گرفت.
در این جلسه در خصوص نحوه استفاده از سامانه آزمونهای حفظ عمومی برای احصای خروجی برنامههای مصوب ستاد راهبری حفظ قرآن کریم کشور بحث و تبادل نظر شد.
تمامی برنامههای مصوب سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ ستاد که واحد سنجش آنها به «نفر جز حفظ» میباشد و از سوی شورای توسعه فرهنگ قرآنی تأمین اعتبار خواهند شد، بر اساس گزارش مستخرج از سامانه آزمونهای حفظ عمومی قرآن کریم، مورد ارزیابی قرار خواهند گرفت.
برنامههای مربوط به «حمایت از مؤسسات حفظ با حدود ۳ میلیارد تومان اعتبار» و «حمایت از مربیان حفظ قرآن کریم با حدود ۲ میلیارد تومان اعتبار» و «برنامه تشویق حافظان عمومی قرآن کریم با حدود ۲ میلیارد تومان اعتبار» بر اساس اطلاعات و خروجیهای سامانه آزمونهای حفظ عمومی سازمان دارالقرآن الکریم انجام خواهد شد.
در این جلسه بعد از بحث و تبادل نظر و بررسی پیشنهادهای مختلف در زمینه نحوه بهره مندی از سامانه موجود برای رصد اهداف کمی عملیاتی برنامههای مصوب ستاد راهبری حفظ قرآن کریم، موارد ذیل به عنوان فرآیند اجرای برنامهها، تعیین شد:
ثبت نام برای عموم، بدون پرسش در خصوص اینکه تحت پوشش آموزش کدام نهاد باشند، انجام شود.
بانک جامع اطلاعات مربیان حفظ فعال و همچنین بانک اطلاعات مؤسسات و مراکز آموزشی فعال در زمینه حفظ تهیه و با در نظر گرفتن کد اختصاصی برای هر کدام از آنها در سامانه آزمونها تعریف شود.
گزارش گیری از سامانه بر اساس اطلاعات از پیش تعیین شده خواهد بود و برای مابقی افراد و مؤسسات از عنوان سایر استفاده خواهد شد. به گونهای که اگر چنانچه گروه خاصی قابل تعریف باشد بعد از مشخص شدن با مدیریت سامانه هماهنگیهای لازم انجام خواهد شد.
سازمان دارالقرآن الکریم به عنوان دبیرخانه ارزیابی حافظان قرآن کریم تمهیدات و امور فنی لازم را برای بارگذاری اطلاعات و همچنین طراحی فرمها و فیلدهای لازم انجام دهد به گونهای که امکان تعیین اجزا حفظ شده وجود داشته باشد. (طراحی فرم تکمیلی اطلاعات تخصصی حافظان، مربیان و مؤسسات)
بر اساس تصمیم کارگروه طرح و برنامه، تعیین مؤسسات و مراکز آموزشی و مربی هر فرد، بر اساس خود اظهاری وی خواهد بود.
سازمان دارالقرآن الکریم به گونهای اطلاع رسانی و مدیریت خواهد کرد که صدور گواهی نامههای حفظ منوط به تکمیل فرم تکمیلی توسط قرآن آموزان و همچنین مؤسسات بر اساس کدهای تعیین شده (با اظهار قرآن آموزان) باشد.
تعیین مراکز آموزشی و مربیان مربوط به افراد، با تذکر مؤسسات برگزار کننده در زمان آزمون خواهد بود. لازم است این موضوع را سازمان دارالقرآن الکریم باید در هماهنگیها و نشستهای توجیهی آزمونها، اطلاع رسانی نماید.
در این جلسه مصوب شد تا تمامی دستگاههای عضو ستاد و تمامی مراکز آموزشی فعال در زمینه حفظ قرآن کریم وابسته به آنها و مؤسسات مردمی، اطلاعات خود و مربیان فعال را جهت ثبت در سامانه (در قالب فایل اکسل) به سازمان دارالقرآن الکریم ارائه نمایند و این سازمان با جمع آوری بانکهای اطلاعاتی لازم، امکانات و تمهیدات لازم جهت آماده سازی سامانه در راستای گزارش گیری برای اجرای برنامههای فوق را بکار بگیرد.
یکی دیگر از مصوبات این جلسه این بود که دبیرخانه ارزیابی حافظان، گزارش تحلیلی از میزان شرکت کنندگان و درصد قبولی آنها در آزمونهای حفظ عمومی را تهیه و ارائه نماید.
بر اساس این جلسه دبیرخانه ستاد راهبری حفظ قرآن کریم، ضمن ارسال صورتجلسه به تمامی دستگاههای فرهنگی کشور، از آنها خواسته است تا بانک اطلاعات مؤسسات و مراکز آموزشی حفظ و بانک اطلاعات مربیان حفظ قرآن کریم را حداکثر تا دو هفته دیگر در اختیار دبیرخانه ارزیابی حافظان قرآن کریم قرار دهند.
در این نامه تأکید شده است که در سال جاری، تمامی حمایتها و تشویقها بر اساس گزارش سامانه آزمونها و بانک اطلاعات تعریف شده از قبل، انجام خواهد شد.
نظر شما